22-02-2021

Zo wat een week met contrasten. Vorige week zondag nog op de schaats en nu een heerlijk weekend met zon. Op het hok zijn dit weekend de jonge van ronde twee geringd. 10 koppels 20 jongen, dit heb ik denk nooit meegemaakt. Verder zijn de eerste jongen van de eerste ronden verhuist naar het jongen duivenhok waar ze zich kunnen gaan voorbereiden op een leven als wedstrijdduif. Kwekers zitten nu op hun derde ronde eieren die ze zelf mogen grootbrengen dus dit jaar mooi drie rondes uit deze vrienden de meeste met verschillende partners. Deze week zijn ook de eerste duiven weer buiten geweest deze gaan nu regelmatig naar buiten om langzaam aan het ritme op te pakken. 

14-02-2021
Zo wat een ouderwets winter weer, elke dag de waterbakken twee keer ijsvrij maken en schuifelend naar het hok. Maar de pret mocht dit niet drukken want we hebben er ook van genoten. Zelfs de duiven zaten heerlijk in bad, hiernaast ziet je de vliegers die al met grote jongen zitten.
Ondertussen is de tweede ronde er ook uit en beginnen de kweekers aan hun derde leg die ze zelf groot mogen brengen. De eerste jongen zullen deze week gespeend gaan worden dan gaat het ondertussen weer een beetje beginnen, zo heb ik deze week de wekker iets eerder gezet om in de morgen weer te gaan schoonmaken. Heerlijk ik verheug me er weer op om langzaam aan te beginnen hoop dat corona geen roet in het eten gooit.

31-01-2021

Zo weer een mooie week voorbij waar we dit weekend de  eieren van de kwekers weer hebben overgelegd onder de vliegers en de kwekers weer hebben gescheiden. Verder weinig nieuws onder de zon, of het moet zijn dat ik echt in de 100 felicitaties heb gehad voor mijn verjaardag zaterdag bizar zo leuk. Ook heb ik vandaag de laatste aanwinsten van de afgelopen week op de site erbij gezet zodat dit ook weer compleet is. Verder is er weinig te melden.

24-01-2021

Deze week stond in het teken van het begeleiden van de koppels die afgelopen weekend gekoppeld zijn. Uiteindelijk liep alles op rolletjes. Ook zijn dit weekend de eerste jongen uit het ei gekropen toch altijd een teken dat het nieuwe seizoen er weer aan komt. Zaterdag kon ik door snel te handelen nog drie mooie doffers bemachtigen bij Robin Rigter vandaan uit het beste van de Comb G en H Calis. Deze heb ik vandaag opgehaald. Morgen komt hopelijk de doffer die we vorige week op Pipa hebben gekocht dan kunnen we hem voorbereiden om te koppelen op een dochter van de Red Baron. 

17-01-2020

De afgelopen week stond in het teken van het koppelen van het tweede hok vliegduiven en het her- koppelen  van de kwekers. Enkele kwekers werden overgekoppeld maar hier waren er geen problemen. 
Ook de vliegduiven liepen vlot aan. Verder gaat de kweek tot nu toe voorspoedig. Vandaag ( zondag ) wilde ik proberen om op Pipa nog een duif van de Comb G en H Calis te bemachtigen wat uiteindelijk ook lukte. Ik had vooraf drie favorieten ( ben bij de comb geweest om te kijken) en uiteindelijk lukte het om er een te bemachtigen( zie bij nieuws welke het is geworden) Wat een mooi bedrag brachten alle duiven op zeg. Gefeliciteerd Harold en Gerard. 

10-01

Al weer 10 dagen in het nieuwe jaar gaat rap. Hier zijn de meeste kweekduiven weer gescheiden en wachten om volgende week weer gekoppeld te worden. Het voorkoppelen van het tweede hok vliegduiven loopt voorspoedig, twee doffers zijn nog iets te enthousiast. Verder volg ik op internet nog een aantal verkopen op de voet. Misschien is er nog een versterking op te pikken. 

De Beste Wensen

Zondag 3 januari de duiven zitten nu een week gekoppeld, dat wil zeggen de kweekduiven en een hok vliegduiven, Dit heb ik zo gedaan om de eieren van de kweekduiven onder de vliegduiven te kunnen leggen. Wanneer deze over gelegd zijn worden er enkele kweekkoppels over gekoppeld en het tweede hok vlieg duiven ook gekoppeld. Nu ben ik begonnen om deze vliegduiven wat bij te lichten van 8 uur tot 18 uur dit doe ik tot ze op eieren zitten dan gaat het licht eraf. Enkele vliegkoppels brengen zelf hun jongen groot en weer een deel krijgt de eieren van de kweekkoppels.
Zo heb ik van een aantal koppels 3 rondes.

Hierbij mijn eerst column 

We hebben allemaal een passie. Dit is de mijne! Ik besloot al jong voor mijn passie te gaan. En elke dag leer ik nog bij

Onze motivatie

Created with Sketch.

Ons werk is onze passie, onze grootste drijfveer. Het is de reden dat we elke dag weer doen wat we doen. Ons werk daagt ons met elk nieuw project uit beter te worden en meer te bereiken.

Ons project

Created with Sketch.

We zijn altijd ergens mee bezig. Meestal met het behalen van resultaten voor onze klanten. Maar soms krijgen we de kans te experimenteren met nieuwe concepten en idee├źn.

Onze klanten

Created with Sketch.

Omdat we ervaren en betrouwbaar zijn en ons 100% focus op het beste resultaat hebben we al met vele fantastische klanten mogen werken.